deel 2 jungletrekking Chiang Mai
Na een deugddoende nachtrust waren we klaar voor onze 2de dag. We gingen voor een uurtje of 6 de jungle in om te overnachten bij een lokale familie van een 20 tal mensen midden in de jungle. Na heel wat klimmen en afdalen bereikten we het dorp. Ondertussen leerden we onze mede avonturiers ook beter kennen, want zo dag en nacht samen dan schept een band.
Ondertussen wel een giftig slangske ontmoet maar onze gids had oog voor alles dus we liepen geen enkel gevaar. Toen we op de rijstvelden op jacht gingen naar paling, heeft hij ook een tarantula uit zijn hol gelokt en moet zeggen, dat het toch maar griezelige beestjes zijn.
Na onze palingvangst zijn we met de groep begonnen aan het avondmaal samen met de familie en onze gids. Sprinkhaan, ons zelfgevangen ratten konden niet ontbreken op het menu alsook de verse paling. Na het Eten zaten we lekker rond het kampvuur waar de gitaar voor een ideale sfeer zorgde samen met enkele chang biertjes. Terwijl onze gidsen bekers uit bamboe aan het maken waren, kregen we terug een klein hongerke en gingen we samen met hen op stap om wat kikkers te vangen en deze te verorberen aan het kampvuur.
Rond middernacht allemaal gaan slapen in dezelfde hut, maar de hanen en koeien hebben onze slaap toch iets wat verstoord.
De laatste dag stond een bamboorafting en lekker zwemmen in een prachtige waterval op het programma. Ook weer een heel aparte ervaring en vooral die verfrissende duik, na zo een dagske of 3 zonder water was heel bevredigend.
Rond 17 u toegekomen in het hotel en dan samen met de groep iets gaan eten, om dan uiteindelijk met ons toffe bende naar het thaiboxen te gaan kijken. Vree plezant en uiteindelijk nog 200 bath gewonnen met enkele weddenschappen. Hoe minder ge er van kent, hoe meer kans om te winnen heb ik ontdekt :-)
Daarna nog een stapke in de wereld gezet om dan uiteindelijk rond een uur of 3 in ons bedje te duiken.
De volgende dag onze bus naar Pai geboekt, samen met onzen duitser en onze 2 English boys
Maar dat kan je allemaal lezen in een volgend verhaal.
Groetjes Tom en Marijke